CPU Scheduling (İşlemci Zamanlaması)
Bugün ki dersimizde, işletim sistemlerinde İşlemci Zamanlaması (CPU Scheduling) konusunu işleyeceğiz. Çeşitli algoritmalar göreceğiz. Umarım dersimizi beğenirsiniz. Evet... Dersimize başlayalım. İşlemci…
Process (İşlem) Nedir?
Process yani İşlem, bilgisayar da çalışan bir programdır diyebiliriz. RAM de yaşıyor olması şarttır. CPU da çalışmaya da bilir. Peki…
Kernel (Çekirdek) Nedir?
Kernel(Çekirdek) Nedir? Kernel yani Çekirdek, işletim sisteminin en kritik yapısına verilen isimdir. Kernel’in görevi olmazsa olmaz işleri yapmak ve donanımı…
İşletim Sistemlerine Giriş
İşletim sistemleri, bilgisayar donanımları ve kullanıcılar arasında iletişim sağlamak amacıyla yazılmış olan programlardır. Bilgisayar Nedir? Bilgisayar, mantıksal ve aritmetiksel işlemleri…
Linux’ta Dig Komutu ve Örnekleri
Merhaba, bu yazıda Linux sistemlerde domain adı(alan adı) sorgulamalarında çokça kullandığımız dig komutundan bahsedeceğim. Windows işletim sistemlerinde çalışan nslookup…
Linux Sistemlerde Loglama Nedir?
Merhaba , Bu yazıda Linux Sistemlerde Log olaylarından bahsedeceğim .Öncelikle kullandığımız Linux sistemlerde loglama olayı syslog aracılığı ile yapılmaktadır.Syslog’ u…
Regex Nedir? Nasıl Kullanılır?
Regex(Regular Expression) yani düzenli ifadeler, metinlerde aranan bir tümceyi kolayca bulmamızı sağlayan bir çeşit algoritmadır. Yani uzun tümcelerde bulmayı istediğimiz tümceciği…
Normalizasyon – 1NF
İlişkisel bir veri tabanı tasarlarken verilerin gereksiz yere tekrarını,kaybını veya yetersizliğini önlemek amacıyla veri tabanı içerisinde yer alan tablolarımızın…
Gece 2-8 Arası IDM İndirme Ayarları
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba... 1 Mayıs 2017 tarihi itibariyle hayatımıza yeni giren BTK kararlarıyla artık gece 2 ve sabah 8…