Son Yazılar

İki Katmanlı Mimari

Çok katmanlı mimari;  karmaşık yapıyı sorumluluklara , fonksiyonelliklere , işlere ve görevlere göre birbirinden ayırarak daha basit ve yönetilebilir uygulamalar yapılmasını sağlar. Katmanlı mimarinin en büyük yararı, kodlarımızı daha küçük yapılara bölerek kolay kontrol edilebilirlik ve güncellenebilirlik sağlamasıdır. Ayrıca verilerimizin güvenliğini de en yüksek seviyede korur. İki katmanlı mimaride iş yükü 2’ye bölünür. Kullancı arayüzü ve istemci bir bilgisayarda tutulurken, server (sunucu) daha güçlü bir bilgisayarda tutulur.

resimgetir

 

Ancak bu mimari pek kullanışlı değildir. Uygulama yazılımında yapılacak bir değişiklik istemciyi de etkiler. Uygulama yazılımı sunucuyla bağlantıya geçmek istediğinde her istemcide bağlantı kurmak zorunda kalır. İstemci sayısı arttıkça da bu durum sorun yaratır ve kaynaklar hızla tüketilir, performans kayıpları yaşanır.

 

İyi Çalışmalar. Kolay gelsin..

Hakkında Ali Demirci

1991 Ankara doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği bölümü 2013 mezunuyum. Bakanlığın bir kurumunda, Sistem(Linux, Windows Server) üzerine çalışmaktayım. Fakat boş zamanlarımda, kendimi yazılım konusunda da geliştirmekteyim. 20'ye yakın Android programım vardır. Her türlü soru(n)larınızda iletişime geçmekten çekinmeyin.
Önceki Yazılım Süreci Modelleri
Sonraki Üç Katmanlı Mimari

Bir bak istersen...

Java da Veri Tipi Dönüşümleri – Java Eğitimi 7

Merhabalar, bugün ki dersimizde, Java programlama dilinde veri tipi dönüşümlerinin nasıl olduğunu inceleyeceğiz. Çeşitli örneklerle …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir