Merhaba arkadaşlar, Bugün ki dersimizde java programlama dili ile seçilen klasörün içindeki tüm dosyaları(klasör hariç) listeleyen bir program yapacağız. Bunu yaparken recursive olmasını sağlayacağız. Öncelikle Netbeans IDE programını açarak bir proje oluşturalım. Evet projemizi oluşturduk. Şimdi ise kodlarımızı yazmaya başlamadan önce yapacaklarımızı sırasıyla belirtelim. Öncelikle bir klasör seçmek gerekiyor = …
Daha Fazlası için tıklayın »Yazılım Mühendisliği
C# Web Browser Kullanımı
Merhaba, Bugün C# da web browser kullanımı hakkında ufak bir uygulama yapacağım. Web browser ile bir çok uygulama yapabilirsiniz. Facebook , twitter vb. sosyal sitelere girişi sadece tek uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Veya okuduğunuz tüm gazeteler için tek tek butonların arkasına yazdığınız kodla direk tek tıkla tüm gazeteleri gezebilirsiniz. Yada google …
Daha Fazlası için tıklayın »C# ile Word’e Metin Aktarımı
Merhaba, Bugün Textbox’dan word dosyasına veri aktarma hakkında basit bir uygulamayla bilgi vermeye çalışacağım. Form Tasarımı : Daha sonra “Solution Explorer” penceresinde “Reference” üzerinde sağ tuş ve “Add Reference” kısmından “Microsoft Word x.0 Object Library” eklemesi yapalım. [csharp] using Microsoft.Office.Interop.Word; //word özelliklerini kullanmamız için eklememiz gereklidir. [/csharp] Sonra butonumuza …
Daha Fazlası için tıklayın »C# Lambda Expressions kullanımı
Merhaba, Bu yazımda Lambda Expressions hakkında biraz bilgi vermeye çalışacağım. Lambda Expressions genelde basit işlermler yapmak için kullanılır ve LINQ sorgularının yazılımını kolaylaştırır. [csharp] n=>n*n; [/csharp] Sol tarafta parametre bildirimini, lambda operatöründen (=>) sonra ifadeyi veya kod bloğunu sağ tarafa yazın. Örnek; [csharp] using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; namespace Lambda_Ifadeleri { …
Daha Fazlası için tıklayın »Java da Veri Tipi Dönüşümleri – Java Eğitimi 7
Merhabalar, bugün ki dersimizde, Java programlama dilinde veri tipi dönüşümlerinin nasıl olduğunu inceleyeceğiz. Çeşitli örneklerle bu konuyu pekiştireceğiz. Öncelikle derse başlamadan önce veri tipleri arasında dönüşümün nasıl yapıldığını düşünelim. Örneğin byte veri tipinden int veri tipine dönüşüm yaparken, Java programlama dili nasıl bir yol izleyerek bu işlemi tamamlıyor? Bu sorunun cevabını …
Daha Fazlası için tıklayın »Java da Veri Tipleri ve Değişkenler – Java Eğitimi 6
Merhabalar, bugün ki yazımızda, Java programlama dilinde veri tipleri ve değişkenler konusu üzerinde duracağız. Bu konuyu tamamlayınca, hangi veri tipini nerede kullanabileceğimize dair kafamızdaki soru işaretleri sona erecektir. (umarım 🙂 ) Evet… Öncelikle Java programlama dilinde neden veri tipleri ve değişkenleri kullanırız? Daha doğrusu bu soruyu şöyle değiştirmek daha doğru …
Daha Fazlası için tıklayın »C# Resim Dosyalarını Base64String’e Çevirme
Merhaba, Bugün C# ‘ da resim olarak aldığımız bir dosyayı Base64String çevirip tekrar resme çevirme adına bir uygulama yazacağım. Base64String sadece ASCII karakterlerini kullanan ortamlarda iletilmesine ve saklanmasına olanak tanıyan bir kodlama şemasıdır. CSS’de img src =”” kısmına resmin adresini yazıyorduk fakat artık base64,string şeklinde yazacağız bize avantajı her zaman o …
Daha Fazlası için tıklayın »Java da Koşul İfadeleri ve Operatörler – Java Eğitimi 5
Merhabalar, bugün ki dersimizde Java programlama dilinde Koşul ifadelerini öğreneceğiz. Bu ifadeler yapılan her projede mutlaka kullanılmıştır. Oldukça basit ve işlevsel olan bu ifadeleri yapacağımız örneklerle kolaylıkla anlayabileceksiniz. Öncelikle koşul ifadeleri nelerdir? Ne için kullanılır? Ne gibi kolaylıklar sağlar? Bu ifadeleri nerelerde kullanmalıyız? Evet… Bu soruların cevabını bulmakla dersimize başlayalım. …
Daha Fazlası için tıklayın »Java da Döngüler – Java Eğitimi 4
Merhabalar, bu dersimizde Java programlama dilinde, döngüler yapısını inceleyeceğiz. Bu yapılar for, while, do-while ve foreach dir. Kullanımı oldukça basit ve hemen hemen her projemizde mutlaka kullandığımız yapılardır. Bu döngüleri kullanmamızın sebebi, kod fazlalığını engelleyerek, zaman tasarrufu sağlamaktır. İlk olarak for döngüsünü inceleyelim. Anlamamız açısından, basit bir örnekle başlayalım. Aşağıdaki kodları inceleyelim. [java] public class Donguler …
Daha Fazlası için tıklayın »Java’da Sınıf (Class) ve Nesne Yapısı – Java Eğitimi 3
Merhabalar, bugün ki dersimizde, Java’da sınıf ve nesne yapısından bahsedeceğim. Bu yapıları anlamanız, programlama mantığınızın oluşması bakımından oldukça önemlidir. Çünkü, nesneye dayalı programlamanın temelinde bu iki kavram yatar. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde, sınıflar yaratır, sınıflardan nesne oluştururuz. Sınıfları, metotları ve değişkenleri, erişim türlerine göre ayırarak, istediklerimizi gerçekleştirmeye çalışırız. Bu yüzden, …
Daha Fazlası için tıklayın »