Merhaba, Bugün C# ‘ da resim olarak aldığımız bir dosyayı Base64String çevirip tekrar resme çevirme adına bir uygulama yazacağım. Base64String sadece ASCII karakterlerini kullanan ortamlarda iletilmesine ve saklanmasına olanak tanıyan bir kodlama şemasıdır. CSS’de img src =”” kısmına resmin adresini yazıyorduk fakat artık base64,string şeklinde yazacağız bize avantajı her zaman o …
Daha Fazlası için tıklayın »Google Maps Api V2 ve Javascript ile haritadaki yeri bulma
Merhaba, Bugün Google Maps Api V2 ve Javascript ile haritadaki yeri bulma hakkında bilgi vereceğim. Resimde görüldüğü gibi bir noktaya tıklayıp oranın bilgilerini form elemanlarına yazdırma işlemi yaptım. Burada önemli olan husus javascript’i vegoogle.maps.api versiyonun nasıl kullanıldığı olmasıdır. V2 ve V3 arasında farklar vardır bunlara https://developers.google.com/maps/ sitesinden detaylı şekilde bakabiliriz. …
Daha Fazlası için tıklayın »JavaScript ile Web Servis Çağırma
Bugün, daha önce yazmış olduğum Web Servisi çağırma işlemini JavaScript ile yapmaya çalıştım. JavaScript ile de çok kolay çağırabildiğimizi söyleyebilirim. Öncelikle HTML sayfası oluşturduktan sonra
etiketleri arasına JavaScript’ imi yazmaya başladım. [javascript] <script type= “text/javascript” language= “javascript” > var xmlhttp; function on_click() { var xmlToSend = "<?xml version-‘1.0’ … Daha Fazlası için tıklayın »Canvas Elementi Örneği
Canvas elementinin HTML5 için çok kullanışlı bir element olduğunu söyleyebilirim. JavaScript ile birleştiği takdirde büyük projelerin gerçekleştirilebileceği, oyunların dahi daha rahat bir şekilde yapılabileceği bir element. Bugün Canvas elementi ile ilgili butona tıklandığı zaman Canvas’daki resmin siyah-beyaz formata dönüştürüldüğü bir örnek yapmaya çalıştım. Tabii bunu yapmam için JavaScript’i kullanmam gerektiğini …
Daha Fazlası için tıklayın »Canvas Elementi
Canvas Elementi HTML5 ile gelen yeniliklerden en önemli olanlarından bir tanesi de Canvas elementidir. Canvas elementi sayfamızda belirlediğimiz boyutlarda bir alan oluşturur. Bu alanı oluşturduktan sonra tabii ki esas işi JavaScript yapacaktır.. Yani Canvas elementi sadece HTML5 için bir alan oluşturur bunun içine JavaScript, JQuery gibi script dillerle çizim yapabiliriz. …
Daha Fazlası için tıklayın »HTML5 ve Elementler
HTML5 ile Gelen Yeni Elementler
Daha Fazlası için tıklayın »HTML ve HTML5 Nedir?
HTML5, günümüzde pek kullanılmamasına rağmen ileriye dönük düşünüldüğünde büyük faydalar sağlayacağı bilinen ve önceki teknolojilerin eksikliklerini bir bir gidererek ve gün geçtikçe gelişen bir web teknolojisidir. HTML5, HTML’in üst sürümüdür. Aşağıdaki resmi incelediğimizde HTML’in gelişiminin nasıl olduğunu görebiliriz. HTML Nedir? HTML, yani Zengin Metin İşaret Dili(Hyper Text Markup Language) günümüzde …
Daha Fazlası için tıklayın »CSS (Cascading Style Sheets )-2
CSS de Kısaltmalar 1. Font Normalde bir font tanımlarken 4 adet CSS kodu kullanılır: [css] font-weight: bold; font-family: verdana, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 15px; [/css] Kısaltma olarak kullanlan kod ise tek satır: [css] font: bold 11px/15px verdana, sans-serif; [/css] 2-Background Background tanımlarken 5 adet atama yapmamız gerekirken kısaltma kullanarak tek …
Daha Fazlası için tıklayın »