İki Katmanlı Mimari

Çok katmanlı mimari;  karmaşık yapıyı sorumluluklara , fonksiyonelliklere , işlere ve görevlere göre birbirinden ayırarak daha basit ve yönetilebilir uygulamalar yapılmasını sağlar. Katmanlı mimarinin en büyük yararı, kodlarımızı daha küçük yapılara bölerek kolay kontrol edilebilirlik ve güncellenebilirlik sağlamasıdır. Ayrıca verilerimizin güvenliğini de en yüksek seviyede korur. İki katmanlı mimaride iş yükü 2’ye bölünür. Kullancı arayüzü ve istemci bir bilgisayarda tutulurken, server (sunucu) daha güçlü bir bilgisayarda tutulur.

resimgetir

 

Ancak bu mimari pek kullanışlı değildir. Uygulama yazılımında yapılacak bir değişiklik istemciyi de etkiler. Uygulama yazılımı sunucuyla bağlantıya geçmek istediğinde her istemcide bağlantı kurmak zorunda kalır. İstemci sayısı arttıkça da bu durum sorun yaratır ve kaynaklar hızla tüketilir, performans kayıpları yaşanır.

 

İyi Çalışmalar. Kolay gelsin..

Hakkında Ali Demirci

Ben Ali Demirci... 1991 Ankara doğumluyum. Ankara da yaşıyorum. Fırsat buldukça öğrendiklerimi burada paylaşıyorum. Java ile haşır neşirim. Android'den asla vazgeçemem. Öğrenmeye bayılırım. Yeni şeyler öğrendiğimde, geçmişteki projelerimde keşke böyle yapsaydım diye çok üzülmüşümdür. O yüzden öğrenmekten korkmayın. Takıldığınız yerleri mutlaka sorun. Biliyorsam yanıt veririm. Bilmiyorsam yol gösteririm. Teşekkürler :)

Kontrol Et

C# Lambda Expressions kullanımı

Merhaba, Bu yazımda Lambda Expressions hakkında biraz bilgi vermeye çalışacağım. Lambda Expressions genelde basit işlermler yapmak için …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.