Merhaba, Bugün Google Maps Api V2 ve Javascript ile haritadaki yeri bulma hakkında bilgi vereceğim. Resimde görüldüğü gibi bir noktaya tıklayıp oranın bilgilerini form elemanlarına yazdırma işlemi yaptım. Burada önemli olan husus javascript’i vegoogle.maps.api versiyonun nasıl kullanıldığı olmasıdır. V2 ve V3 arasında farklar vardır bunlara https://developers.google.com/maps/ sitesinden detaylı şekilde bakabiliriz. …
Daha Fazlası için tıklayın »HTML&HTML5
JavaScript ile Web Servis Çağırma
Bugün, daha önce yazmış olduğum Web Servisi çağırma işlemini JavaScript ile yapmaya çalıştım. JavaScript ile de çok kolay çağırabildiğimizi söyleyebilirim. Öncelikle HTML sayfası oluşturduktan sonra
etiketleri arasına JavaScript’ imi yazmaya başladım. [javascript] <script type= “text/javascript” language= “javascript” > var xmlhttp; function on_click() { var xmlToSend = "<?xml version-‘1.0’ … Daha Fazlası için tıklayın »Canvas Elementi Örneği
Canvas elementinin HTML5 için çok kullanışlı bir element olduğunu söyleyebilirim. JavaScript ile birleştiği takdirde büyük projelerin gerçekleştirilebileceği, oyunların dahi daha rahat bir şekilde yapılabileceği bir element. Bugün Canvas elementi ile ilgili butona tıklandığı zaman Canvas’daki resmin siyah-beyaz formata dönüştürüldüğü bir örnek yapmaya çalıştım. Tabii bunu yapmam için JavaScript’i kullanmam gerektiğini …
Daha Fazlası için tıklayın »Canvas Elementi
Canvas Elementi HTML5 ile gelen yeniliklerden en önemli olanlarından bir tanesi de Canvas elementidir. Canvas elementi sayfamızda belirlediğimiz boyutlarda bir alan oluşturur. Bu alanı oluşturduktan sonra tabii ki esas işi JavaScript yapacaktır.. Yani Canvas elementi sadece HTML5 için bir alan oluşturur bunun içine JavaScript, JQuery gibi script dillerle çizim yapabiliriz. …
Daha Fazlası için tıklayın »HTML5 ve Elementler
HTML5 ile Gelen Yeni Elementler
Daha Fazlası için tıklayın »HTML ve HTML5 Nedir?
HTML5, günümüzde pek kullanılmamasına rağmen ileriye dönük düşünüldüğünde büyük faydalar sağlayacağı bilinen ve önceki teknolojilerin eksikliklerini bir bir gidererek ve gün geçtikçe gelişen bir web teknolojisidir. HTML5, HTML’in üst sürümüdür. Aşağıdaki resmi incelediğimizde HTML’in gelişiminin nasıl olduğunu görebiliriz. HTML Nedir? HTML, yani Zengin Metin İşaret Dili(Hyper Text Markup Language) günümüzde …
Daha Fazlası için tıklayın »HTML (Hyper Text Markup Language)-3
HTML de Form Oluşturma HTML Formları kullanıcının klavye ile girdiği bilgileri işlemek için kullanılır.Bir form, form elemanlarını içinde bulunduran alandır. Form elemanları kullanıcıların bilgi girmesini sağlayan elemanlardır. [html]
[/html] En çok kullanılan form etiketi etiketidir. Kullanıcının bir çok … Daha Fazlası için tıklayın »HTML (Hyper Text Markup Language)-2
HTML Parametreleri HTML etiketleri parametrelere sahip olabilir. Parametreler, HTML öğelerine ek özellikler eklenmesini sağlar. Parametreler daima isim/değer çiftleri arasında gelir: name=”value”. Parametreler daima başlangıç etiketi içerisinde belirtilir.
başlık belirtir. başlık belirtmesinin yanında, metinin ortalanacağını da belirtir. HTML’in body kısmını belirtir. Body kısmını belirtmekle beraber, …
Daha Fazlası için tıklayın »
HTML (Hyper Text Markup Language)-1
1- Html’ e Giriş Html Dosyası Nedir? HTML’in açılımı Hyper Text Markup Language (Bunun tam Türkçe’si bulunmamakla beraber “çok yere açılan metin” denebilir. Bir HTML dosyası bir text dosyası olmakla beraber markup tags (işaretlenmiş etiketler) içerir.Markup tag’ler web tarayıcınıza sayfanın nasıl gösterileceğini gösterir.Bir HTML dosyasının uzantısı htm veya html olmak …
Daha Fazlası için tıklayın »